Tillbehör

Tesil
Min favoritsil, köpt på Åhléns. Mycket enkel att använda. Man lägger den bara på kanten av koppen och häller på vatten tills téet hamnar under ytan. Skönt att slippa slabba med lock eller lås.

Tesil
Min favoritsil innan jag hittade den nyare ovan. Minns inte varifrån jag fått den. Minst sagt sliten nu! Det fanns inga nya att få tag på fram tills alldeles nyligen.

Tesil
En ny och superläckert designad tesil som jag letade efter länge efter att ha sett den i en nätbutik men ville köpa den i en vanlig affär. Tillslut hittade min pappa den åt mig (i april 2006), men själv blev han utan för de hade bara en kvar. Han blev också förälskad i den.

Tesil
Också en häftig sil, tycker jag! Hålen är små så det är OK att använda den även till rött te. Den är inköpt på Moderna muséet i Stockholm i maj 2006. Klicka på den för att se den i lite större format.

Tesil
Den här silen håller tätt även mot finfördelade teblad, som det röda med ginseng (som ju egentligen inte är något te).

Tesil
En praktisk sil att ha på jobbet. Lätt att ställa undan när téet är klart, för den står i en liten "kopp".

Tesil
Sådana här silar är bland de tråkigaste jag vet. Gillar inte att söla med låset när tebladen ska tömmas ut.

Tesil
Nästan lika otrevlig tesil som den ovan: man måste blaska med den efteråt och man har två delar istället för en enda att diska.

Enda fördelen med de två sista silarna är att man kan hänga ner dem i tekannan (när man gör många koppar på en gång). Men när jag bara ska ha en eller ett par koppar använder jag aldrig dessa.

Temugg
Den här muggen tycker jag är mysig att dricka te i. Värmen håller rätt bra i den och så ser den trevlig ut. (Inköpt på Chilli hösten 2005)

Tekanna
Tekannan tycker jag är mysig, men det är inte alls ofta den används. Det får det nog bli ändring på.

Värmeljusplatta
Den här gammaldags värmeljusplattan i gjutjärn föll jag för och den funkar bra att ha tekannan på. Minns inte var jag köpte den, dock, men det var i en tebutik här i Göteborg. I botten är den märkt "Satake".