18/9-01

Ett kåseri: "Fåfängans morgon"

Jag hatar morgnar. Åtminstone tidiga morgnar, de som tveklöst kommer efter kvällar när man inte kommit i säng i tid. Det vill säga alla vardagsmorgnar.

Klockan ringde 6.29 imorse - ungefär som när den brukar ringa - men nu var jag ännu segare än vanligt. "Slaveri", var mitt första ord för dagen. "Jag vill inte gå upp! Måste få sova! Vi är ju hjärntvättade!"

Om morgnarna sipprar tankarna ur de mörkaste vrår utan någon som helst filtrering. De är väl så sanna de kan bli; det går helt enkelt inte att dölja vem jag är förrän jag fått en het dusch. Medan jag försökte hitta dit ställde jag mig denna morgon på vågen, för att genom nästan helt stängda ögonlock upptäcka ett nytt kilo. "Oj, kan det vara muskler", undrade jag, och tänkte på de senaste fem veckornas träning. Jag känner mig mycket friskare och spänstigare nu, när den halvårslånga, ofrivilliga vilan är över. Under lunginflammationen gick jag ner runt tre kilo, så då försvann väl varenda muskel. Men... äter de nya kilona sig från vristerna och upp? Hänger de kanske i knävecken vid det här laget?

Om morgnarna är tankarna så sanna - just därför är de också mycket förvirrade.

Det slog mig, där på vågen, att jag inte är riktigt så långt från fåfängan som jag trott. Jag ser mig väldigt sällan i spegeln, och är för naturlighet, men ännu har jag inte kapat navelsträngen från det ytliga helt och hållet. Det där kilot kändes nämligen ovälkommet, märkte jag, och jag skojade lite med mig själv: "Tur att smaken är som baken. Då tycker åtminstone kluvna män att jag är attraktiv. He-he!". Gäspande och med ett litet flin klev jag in i duschen.

Jag kan äta flera kilo godis om dagen, men ändå inte gå upp i vikt. Åtminstone under något år. Men jag går inte ner i vikt så lätt heller. Kroppen är bra på att balansera och hålla jämvikt. För att gå ner det där nya kilot, om jag nu skulle vilja det, skulle det krävas väldigt speciella metoder, som ändå inte skulle hjälpa särskilt mycket (att sluta äta godis är ju omöjligt):

- Torrborstning
- Hårklippning
- Rakning av armhålor, ben och bikinilinje
- Nagelklippning
- Öronrensning
- Fotfilning
- Lång utandning
- Inga örhängen
- Ingen ring
- Ingen mascara
- Tandborstning och tandpetning
- Nysning och snytning
- Utsändning av en hög elaka svordomar

...Hur mycket skulle detta dra av från vikten?

Det var dags att kliva ur den góa duschen, som äntligen fått mig åtminstone halvvaken, och vira in mig i badlakanet. Men... vad var det egentligen som hade surrat i skallen alldeles nyss? Tänk, det var som bortblåst. Åh, vad jag hatar tidiga morgnar som den här! Hjärnan hänger liksom aldrig med, och jag vill inte se en människa för jag orkar inte säga godmorgon ens! Och jag hade väl inte lagt tvätten i kylskåpet?

Snart skulle jag vara på arbetet igen, och det var bara tisdag; nästan hela veckan återstod! Gäsp! Men, lite mascara skulle kanske pigga upp...?

Eva-Lena

http://www.minuskel.com/tankarsv.htm