Blandat
Manliga och kvinnliga yrkesroller, samt dess produkter
Vi ser alla att det främst finns kvinnor inom vårdyrken, och män på tekniska placeringar. Vad det beror på vet jag inte riktigt, kanske skiljer sig intresseinriktningen åt mellan könen. Besvara förresten gärna min fråga om detta, här till höger.

Arbete för människors välmående (genom sjuk- och åldringsvård, barnomsorg, skola, socialbyråer etc) ses inte som särskilt viktigt i samhället, trots nödvändigheten av detsamma - det förstår vi i och med hur det avlönas.

Däremot tycks det mycket viktigt att vi hela tiden får nya modeller av bilar och telefoner (som i sig orsakar skador, och därmed också ökar risken för kriser inom vården).

Vilka har bestämt att det ska vara så? Varför köper vi de "manligt framställda" och onödiga apparaterna, när vi redan har modeller som fungerar?

De som tycker att jämlikhet kan vara detsamma som att större värde läggs på "omsorgsinriktade yrkesroller", kan lätt bojkotta onödiga produkter och trender. Mäns karriärer skulle då, på sikt, landa på ungefär samma värde som de kvinnliga vårdanställdas. ;=) Kanske skulle även de mer teknikintresserade männen spontant försöka ta fram helt nya produkter, för en bättre miljö och för en större kundkrets: andra typer av bilmotorer, t.ex? Idag lägger vi som passiva konsumenter tyvärr ingen sådan press på tillverkarna.

Åter menyn för blandade texter

Namn:

Yrke:

Varför just detta yrke:

  

(Utvärdering kommer framöver)