Lite om mig själv

Mysiga katter Göteborgska
Jag är en 63:a i Göteborg som skrivit lite då och då på hemsidan sedan 1996; det är ett bra sätt att koppla av på. Men nu har jag mest gamla texter här eftersom jag nästan kommit ifrån det helt och hållet. Får se när jag hittar ny inspiration till att åtminstone uppdatera "Rullen" och sidorna om medialitet lite mer regelbundet igen.

Jag har en vuxen dotter som bor med sin man och deras två döttrar som föddes den 10/10 2006 och 17/2 2011, alltså mina barnbarn.

De här goa katterna har jag bara kvar i minnet, men vi fick många fina år tillsammans (1985-2001/2002).

Jobb
Jag är ingenjör på el- telesidan, och jobbade i rätt många år med att projektera järnvägstekniska signal- och säkerhetssystem för funktioner i och kring relä- och datorställverk. Jag har även jobbat fyra år som teknikinformatör på en mindre konsultbyrå.

Men nu har jag bytt bransch igen. Sedan hösten 2007 jobbar jag som teknisk skribent på ett teknikföretag, där jag bl.a. skriver säkerhets-, drift- och underhållsinstruktioner för hur man i detalj kör igång och driver kraft- eller kemikalieåtervinningspannor i olika driftsituationer. Jag utgår från flödesscheman och funktions-, process- och systembeskrivningar. Och tar hjälp av olika ingenjörer förstås.

Jag tycker det är kul att försjunka i hur olika flöden och funktioner hänger ihop, och att försöka beskriva dem på bästa sätt i en logisk struktur. I jobbet ingår också att exempelvis sammanställa och distribuera förreglingscheckningslistor, samordna erfarenhetsåterföring, medverka vid riskanalyser och assistera idrifttagningsingenjörerna. Och jag lär mig nya saker hela tiden. :=)


Privat
Jag sommaren 2011 På bilden ser ni mig ta paus i en mc-tur vid Härskogen sommaren 2011.

Förutom MC-körning gillar jag fotografering, böcker, vardagsfilosofi och -psykologi liksom parapsykologi, mediala kontakter, bra filmer, djur, diskussioner, att analysera och fundera, promenader, resor, poweryoga, orientering, en kopp stark espresso/macchiato/cappuccino. Och sist men inte minst; att skriva.

När det gäller det sista, så blir det mest i "Rullen", den webbsida här som uppdateras oftast och som är en samling rullande anteckningar. Men nu har det som sagt varit sinande även på den fronten, även om jag hoppas och tror på en nytändning...

Tja... Välkommen att surfa runt!
Eva-Lena B

Till Huvudsidan
minuskel@comhem.se