Till index, bild: Måne
Upprepade
drömmar

När en dröm ofta återkommer, så har man troligtvis något ouppklarat inom sig, eller något som oroar. Det är inte säkert att man ännu uppfattat på ett medvetet plan vad det är som ligger och väntar på att få komma upp till ytan. Det kan vara ett beslut som ska fattas, eller en rädsla som man kan försöka övervinna. Det undermedvetna tycker inte alls om ofattade beslut, så för att må bra är det smart att försöka bestämma saker som är på gång så fort det går. Och helst fatta rätt beslut, förstås. ;=)

När en dröm återkommer periodvis men mer sällan, så kan du tänka efter när du hade den sist. För gärna anteckningar om vad du är inne i för en slags period (lycklig, långtråkig, skrämmande, tung, sorglig, förändringsbenägen, stressig osv) eller om några särskilda händelser inträffat, bredvid en kort beskrivning av drömmen och dess atmosfär/stämning, så att du kan jämföra perioder med varandra framöver och känna igen dina dröm-mönster.

Ibland är det inte alltid lätt att ta pulsen på sig själv när det gäller hur man mår psykiskt, särskilt inte under intensiva perioder, men om man känner igen en dröm som brukar stå för något obehagligt, så vet man att man bör dra ner på takten eller ändra riktning i det man gör.

Drömmar